Robert Fisk: "Westen laat na wat mensen verwachten"

"Het Westen wil vechten tegen IS, maar laat intussen na te doen wat mensen echt verwachten" (Robert Fisk). 1300 mensen woonden op 2 december de MO*lezing door Robert Fisk bij. Vooraf sprak Gie Goris met hem over Syrië, het belang van geschiedenis en de talrijke tegenstellingen in het Midden-Oosten. ‘Iedereen wil weten wie de vijand is, maar niemand stelt de vraag waarom ze ons bestrijden.’
Gie Goris had een lang gesprek met Robert Fisk toen zijn magnum opus, De Grote Beschavingsoorlog, verscheen in 2006.  Een tweede interview vond plaats in 2009 in Ieper, op 11 november, en ging uiteraard over oorlog -alweer. Fisk is intussen 39 jaar lang correspondent Midden-Oosten, hij woont grotendeels in Beiroet en is nog steeds dé journalistieke stem over de conflicten die in de regio plaatsvinden.

Dat was de reden om hem uit te nodigen voor een MO*lezing op 2 december. 1300 mensen woonden de memorable lezing bij, en als er meer zitjes waren geweest, dan hadden we wellicht de kaap van de tweeduizend overschreden.

Voorafgaand aan de MO*lezing, had Gie Goris voor de derde keer een uitgebreid gesprek met Robert Fisk. Over oorlog, uiteraard. Meer bepaald in het Midden-Oosten.

Op de web site van MO*Magazine vind je de volledige video (40min) en uitgeschreven tekst van het interview

http://www.mo.be/interview/robert-fisk

 

Share

© Palestina Solidariteit vzw 2016